Tigrul Platanului : 7swesxzg Mjyvm : Tigrul platanului (corythucha ciliata) este unul dintre cei mai noi daunatori de pe meleagurile romanesti.

Tigrul Platanului : 7swesxzg Mjyvm : Tigrul platanului (corythucha ciliata) este unul dintre cei mai noi daunatori de pe meleagurile romanesti.. Insecta a fost descoperită prima dată pe teritoriul europei în anul 1956, în orașul padova din italia, cercetătorii suspectând că a fost adusă de persoanele ce. Corythucha ciliata preferă oraşele mari. Această specie este invazivă, producând daune destul de mari pe platanii ornamentali plantați în orașe., ne spune ea. Tigrul platanului sau tigararul platanului, al cărui denumire științifică este corythucha ciliata, este o specie originară din america de nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori atacă și frasinul. Este întâlnită mai des în zone unde sunt plantați mulți platani, dar în ultimii ani, insecta este tot mai prezentă în aglomerația urbană, pe terease amenajate cu plante.

Insecta tigrul platanului apare la temperaturi de peste 30 de grade celsius, în medii cu vegetație bogată, acolo unde este predispusă să se înmulțească. În afară de acest aspect, trebuie precizat că dejecțiile insectei degradează spațiile verzi, dar. Tigrul platanului (corythucha ciliata) este o specie invazivă, originară din america de nord, de pe coasta de est. Este originară din america de nord și arată. Specialiştii spun că „tigrul platanului, specie originară din america de nord, care afectează frunzele platanului, este din aceeaşi familie cu ploşniţele.

Tigrul Platanului Este Periculos Pentru Om
Tigrul Platanului Este Periculos Pentru Om from dns1.sfatulmedicului.ro
Tigrul platanului este imun la substanţele împotriva ţânţarilor. Musculiţele se prind uşor pe haine, iar ciupitura lor poate fi periculoasă, transmit medicii. Nori întregi au ieşit din parcuri şi au dat năvală peste blocuri ori case. Tigrul platanului, corythucha ciliata este o specie originara din america de nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori ataca si frasinul. Produce pe partea superioară a frunzelor copacului o decolorare, iar frunzele puternic afectate se ofilesc. De aceea, este recomandat să te scuturi bine înainte să treci pragul casei, pentru ca acestea să nu ajungă printre celelalte haine. Înţepătura acestui ţânţar e dureroasă, dar nu e periculoasă, spun medicii. Insecta tigrul platanului apare la temperaturi de peste 30 de grade celsius, în medii cu vegetație bogată, acolo unde este predispusă să se înmulțească.

In romania, specialistii www.horticultorul.ro au identificat daunatorul in bucuresti in anul 2014.

„tigrul de platan este o insectă micuţă, este din ordinul heteroptera, cel care mai conţine ploşniţele de pat, ploşniţele de câmp. În europa, insecta a fost descoperită prima data în anul 1964, în orașul padova, din italia. Au între 3 și 6 mm lungime și fac parte din subordinul heteroptera, ceea ce înseamnă că sunt rude apropiate cu. Medicii spun că muşcăturile nu par periculoase, dar cu siguranţă sunt deranjante. Un reputat biolog român explică pe îndelete care sunt măsurile de aplicat în privința unui insecte intens mediatizate în românia în ultimii ani. Astfel de infestari severe duc la ingalbenirea frunzelor. În afară de ţânţari şi căpuşe, oamenii de la oraşe au de înfruntat şi un alt „agresor: Produce pe partea superioară a frunzelor copacului o decolorare, iar frunzele puternic afectate se ofilesc. Presa a observat acest daunator si la popularizat deabia in august 2017. Ploșnițele dantelate, cunoscute și sub denumirea populară de „tigrul platanului, au invadat parcurile și gospodăriile din românia. Bucureștiul este de ceva vreme încoace invadat de o nouă specie de insectă, asemănătoare țînțarului. Nori întregi au ieşit din parcuri şi au dat năvală peste blocuri ori case. Din cauza dimensiunilor reduse, tigrul platanului se așează pe haine, fără ca acest lucru să fie observat.

Produce pe partea superioară a frunzelor copacului o decolorare, iar frunzele puternic afectate se ofilesc. Anul acesta, insectele sunt mai multe şi mai agresive.în capitală, situaţia este alarmantă. Au între 3 și 6 mm lungime și fac parte din subordinul heteroptera, ceea ce înseamnă că sunt rude apropiate cu. Această specie este invazivă, producând daune destul de mari pe platanii ornamentali plantați în orașe., ne spune ea. Corythucha ciliata preferă oraşele mari.

Tigrul Platanului Corythucha Ciliata Botanistii
Tigrul Platanului Corythucha Ciliata Botanistii from www.botanistii.ro
Au între 3 și 6 mm lungime și fac parte din subordinul heteroptera, ceea ce înseamnă că sunt rude apropiate cu. În afară de acest aspect, trebuie precizat că dejecțiile insectei degradează spațiile verzi, dar. In romania, specialistii www.horticultorul.ro au identificat daunatorul in bucuresti in anul 2014. Medicii spun că muşcăturile nu par periculoase, dar cu siguranţă sunt deranjante. Este originară din america de nord și arată. În ultimul timp, la fiecare ieșire din casă ne întorceam cu cel puțin un tigrul platanului pe fiecare dintre noi. Țânțarul tigru asiatic (aedes albopictus) este o specie invazivă de țânțar din familia culicide originară din pădurile tropicale din asia de sud, introdusă prin import de anvelope uzate și de plante acvatice ornamentale ca „bambusul norocos (dracaena sp.) în europa, orientul mijlociu, asia, australia, america de nord, america centrală, america de sud, caraibe și africa. Este invazie de tigrii platanului în aproape toată ţara.

Tigrul platanului sau tigararul platanului, al cărui denumire științifică este corythucha ciliata, este o specie originară din america de nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori atacă și frasinul.

Tigrul platanului (corythucha ciliata) este o specie invazivă, originară din america de nord, de pe coasta de est. Tigrul platanului este imun la substanţele împotriva ţânţarilor. Tigrul platanului sau tigararul platanului, a cărei denumire științifică este corythucha ciliata, este o specie originară din america de nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori atacă și frasinul. De aceea, este recomandat să te scuturi bine înainte să treci pragul casei, pentru ca acestea să nu ajungă printre celelalte haine. Bucureștiul este de ceva vreme încoace invadat de o nouă specie de insectă, asemănătoare țînțarului. Această specie este invazivă, producând daune destul de mari pe platanii ornamentali plantați în orașe., ne spune ea. Insectele au ajuns în europa în mod accidental, conform entomologei (n.r. Tigrul platanului este gasit in general in numar mare, pana la 100 pe frunza. Presa a observat acest daunator si la popularizat deabia in august 2017. Ploșnițele dantelate, cunoscute și sub denumirea populară de „tigrul platanului, au invadat toate zonele verzi și gospodăriile din românia. Aceste insecte au invadat bucureștiul în această vară, din cauza valurilor repetate de căldură sahariană. Imre farkas, viceprimarul municipiului timişoara: Expertii spun ca ar fi identificat in gradinile oamenilor inca din 2014.

Tigrul platanului provine din america de nord și au fost observate în europa pentru prima dată în 1964, în padova (italia). Astfel, alături de bucureşti, atacurile ale tigrului platanului au mai fost semnalate în timișoara, arad, oradea, baia mare. Chiar dacă tigrul platanului nu este o insectă periculoasă pentru om, poate. Tigrul platanului, corythucha ciliata este o specie originara din america de nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori ataca si frasinul. Este întâlnită mai des în zone unde sunt plantați mulți platani, dar în ultimii ani, insecta este tot mai prezentă în aglomerația urbană, pe terease amenajate cu plante.

Tigrul Platanului Corythucha Ciliata Botanistii
Tigrul Platanului Corythucha Ciliata Botanistii from www.botanistii.ro
Chiar dacă tigrul platanului nu este o insectă periculoasă pentru om, poate. În europa, insecta a fost descoperită prima data în anul 1964, în orașul padova, din italia. In europa insecta a fost descoperita prima data in anul 1964, in orasul padova, din italia. Tigrul platanului (corythucha ciliata) este o specie invazivă, originară din america de nord, de pe coasta de est. Astfel, alături de bucureşti, atacurile ale tigrului platanului au mai fost semnalate în timișoara, arad, oradea, baia mare. Presa a observat acest daunator si la popularizat deabia in august 2017. Tigrul platanului ( corythucha ciliata) este un daunator prezent in europa, america de nord, america de sud, asia mica, asia. Din cauza dimensiunilor reduse, tigrul platanului se așează pe haine, fără ca acest lucru să fie observat.

Expertii spun ca ar fi identificat in gradinile oamenilor inca din 2014.

Presa a observat acest daunator si la popularizat deabia in august 2017. Îi spune, se pare, tigrul platanului. „tigrul de platan este o insectă micuţă, este din ordinul heteroptera, cel care mai conţine ploşniţele de pat, ploşniţele de câmp. Tigrul platanului ( corythucha ciliata) este un daunator prezent in europa, america de nord, america de sud, asia mica, asia. Nori întregi au ieşit din parcuri şi au dat năvală peste blocuri ori case. Chiar dacă tigrul platanului nu este o insectă periculoasă pentru om, poate. În ultimul timp, la fiecare ieșire din casă ne întorceam cu cel puțin un tigrul platanului pe fiecare dintre noi. Tigrul platanului sau tigararul platanului, a cărei denumire științifică este corythucha ciliata, este o specie originară din america de nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori atacă și frasinul. Țânțarul tigru asiatic (aedes albopictus) este o specie invazivă de țânțar din familia culicide originară din pădurile tropicale din asia de sud, introdusă prin import de anvelope uzate și de plante acvatice ornamentale ca „bambusul norocos (dracaena sp.) în europa, orientul mijlociu, asia, australia, america de nord, america centrală, america de sud, caraibe și africa. Este întâlnită mai des în zone unde sunt plantați mulți platani, dar în ultimii ani, insecta este tot mai prezentă în aglomerația urbană, pe terease amenajate cu plante. Astfel, alături de bucureşti, atacurile ale tigrului platanului au mai fost semnalate în timișoara, arad, oradea, baia mare. Tigrul platanului, corythucha ciliata este o specie originara din america de nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori ataca si frasinul. În europa, insecta a fost descoperită prima data în anul 1964, în orașul padova, din italia.

Posting Komentar

0 Komentar

Ad Code